به گزارش ایسنا، بیستمین نمایشگاه بینالمللی متالوژی (ایران متافو) با محوریت فولاد، صنایع معدنی، فلزات غیرآهنی، مس، آلومینیوم، روی، ریختهگری، قالبسازی، ماشینکاری، آهنگری، نسوزها، گروههای صنعتی و عملیات حرارتی با حضور فعالان این حوزه از ایران و ۲۱ کشور خارجی (جمعا حضور ۲۲ کشور) از سوم تا ششم آذر ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی برگزار خواهد شد.
به دنبال برگزاری این نمایشگاه، عبدالکریم جلالی- مجری این دوره از نمایشگاه ایران متافو- در نشست خبری خود، ضمن اشاره به اینکه نمایشگاه بینالمللی متالوژی، فولاد، صنایع معدنی و فلزات غیرآهنی، ریختهگری، ماشینکاری و سایر صنایع وابسته است که با عنوان اختصاری نمایشگاه “متافو” معرفی میشود، از حضور ۴۶۰ شرکت داخلی، قریب به ۷۰ شرکت دانشبنیان و ۸۸ شرکت خارجی در نمایشگاه متافو امسال خبر داد.
وی هدف اصلی این نمایشگاه را بهرهمندی حداکثری شرکتهای دانشبنیان از این رویداد دانسته و گفت: ۱۵۰ برند خارجی از ۲۱ کشور نظیر ترکیه، آلمان، ایتالیا، سوئیس، چین، اسپانیا، انگلیس، فرانسه، هنگکنگ، هند، روسیه، تایوان، کره جنوبی، جمهوری چک، امارات، اسلوونی، آفریقای جنوبی، مالزی، اتریش، ژاپن و ایالات متحده در این نمایشگاه حضور دارند.
این مقام مسئول ضمن گلایه از همزمانی برگزای این دوره نمایشگاه متافو که یک نمایشگاه تخصصی است با یک نمایشگاه عمومی و در نتیجه تخصیص فضای کمتر میزان تقاضای احزار شده توسط شرکتها برای حضور در این نمایشگاه، اظهار کرد: بیش از ۴۳ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی در اختیار داریم که از این فضا بیش از ۲۳ هزار مترمربع فضای مفید نمایشگاهی است که در این فضا نزدیک به ۸۰۰ شرکت داخلی و خارجی حضور دارند. اما همزمانی نمایشگاه ایران متافو ۱۴۰۲ با نمایشگاه لوستر که یک نمایشگاه عمومی و بازدید عمومی دارد، مشکلاتی را در تخصیص فضای بیشتر ایجاد کرده است.
جلالی تصریح کرد: این در حالیست که با تقاضاهای مکرر توانستیم بخشی دیگر را در اختیار داشته باشیم و در حال حاضر بخش عمده نمایشگاه تحت پوشش شرکتهای داخلی است و توانستیم شرکتهای بیشتری را در فضای نمایشگاهی داشته باشیم اما همچنان در حوزه شرکتهای داخلی دچار بحران هستیم؛ تعدادی از شرکتها در حداقل فضای ممکن جانمایی شدهاند اما حدود ۴۰۰ شرکتکننده امکان حضور پیدا نکردند؛ این میزان عدد بالایی است و ما شرمنده همکاران خود شدهایم.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم رایزنیهایی که صورت گرفت، امکان افزایش سالن بیش از این نبود. البته در مجموع فضای کلی تحت پوشش، قریب به ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته اما تقاضا بیش از این میزان بوده است. شرکتهای بیشتری خواستار حضور در نمایشگاه بوده و هر سال هم با توجه به توسعه داخلی شرکتها خواستار افزایش متراژ هستند.
مجری برگزاری نمایشگاه ایران متافو ۱۴۰۲، ضمن اشاره به اینکه تعداد شرکتکنندگان در نمایشگاه امسال ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: گروههای اصلی نمایشگاه، آهن و فولاد هستند که به صورت گسترده حضور خواهند داشت و حضور آنها همچون روال سالهای گذشته چشمگیر است. در حوزههای فلزات غیرآهنی و آلومینیوم حضور فعال داشته و تولیدکنندگان مواداولیه و دیرگدازها و نسوزها نیز امسال به شکل گستردهای حضور یافتهاند. دیگر گروه مهم و گسترده در حوزه ریختهگری است. به یاد داریم که متافو با ریختهگری آغاز شده بهتدریج گسترش یافت.
جلالی ادامه داد: در حاشیه نمایشگاه همایشها و پنلهای تخصصی و کارگاههای آموزشی متعددی هم برگزار خواهد شد؛ خوشبختانه صنعت متالورژی از آن دست صنایعی است که حضور شرکتهای دانشبنیان در آن گسترده است و متافو امسال هم یک سالن را به شرکتهای دانشبنیان اختصاص دادهایم؛ ضمن اینکه شرکتهای دانشبنیان دیگر هم به صورت مستقل و فعال در بقیه سالنها حضور خواهند داشت.
وی ضمن تاکید بر حضور کل زنجیره از معدن تا قطعهسازان در کنار یکدیگر در اینه دوره نمایشگاه متافو؛ خاطر نشان کرد که سازمان ایمیدرو نیز در این رویداد حضور خواهد داشت. دارد.
بورس کالا کارکرد لازم در حوزه خرید مواد معدنی ندارد
در ادامه این نشست عبدالحمید قدیمی- دبیر انجمن صنفی صنعت ریختهگری ایران- ضمن اشاره به منابع معدنی بسیاری در کشور، اظهار کرد: مواد معدنی چنانچه به صورت خام فروخته شود، ارزشافزوده چندانی برای ما ایجاد نخواهد کرد؛ بنابراین ضروری است این مواد خام را تبدیل به محصول کرده و محصول نهایی را صادر کنیم.
وی افزود: اما متاسفانه در حال حاضر بر اساس آمار گمرک، مقایسه آمار واردات و صادرات نشان از یک ناترازی دارد و این ناترازی افزایش پیدا کرده است؛ در حقیقت آمار نشان از صادرات مواداولیه و واردات محصول نهایی دارد و در حقیقت خام صادر و محصول نهایی وارد میکنیم که زنگ خطری جدید به حساب میآید.
قدیمی خاطرنشان کرد: چنانچه سنگ آهن تبدیل به شمش و میلگرد فولادی شود، ایجاد ارزشافزوده خواهد کرد؛ بنابراین بایستی با استفاده از دانش فنی و با کمک متخصصان بتوانیم محصولاتی با ارزشافزوده بالا تولید کنیم؛ نمایشگاه متافو در راستای ایجاد همین ارزشافزوده است. طی سالهای اخیر با ایجاد روابط گسترده با تشکلها اقدامات خوبی در صنایع معدنی انجام شده است.
دبیر انجمن صنفی صنعت ریختهگری در رابطه با تعداد اعضای انجمن مذکور، اظهار کرد: شرکتهای بزرگی عضو انجمن صنعت ریختهگری هستند که شامل ۷۰ درصد تولیدات کشور میشود. ۵۵ عضو بزرگ داریم که همه ریختهگر و برخی تولیدکنندگان مواد اولیه فروآلیاژ و برخی نیز تولیدکننده مواد کمکی هستند. در گذشته شرکتهای سازنده تجهیزات نیز داشتیم، اما هماکنون عضو اتحادیه ما نیستند و وارد حوزه معدن شدند.
وی ضمن تاکید بر اینکه دولت بایستی به وضعیت بازار توجه ویژه داشته و برای ساماندهی آن کمک کند، گفت: بورس کالا کارکرد لازم را ندارد؛ در بورس کالا سقف خرید تعیین شده که شرکتهای کوچک توان اقتصادی خرید ندارند، بنابراین مجبور میشوند از دلال به دو برابر قیمت خرید کنند؛ در چنین شرایطی نه کارخانه سازنده و نه مصرفکننده واقعی از آن سود میبرد. این مشکلات سبب میشود که قیمت تمامشده افزایش پیدا کند؛ بنابراین وزارت صنعت، معدن و تجارت بایستی با کمک تشکلها این مشکل را حل کند.
حضور زنجیره فولاد، سهم عمده متافو
در ادامه وحید یعقوبی- معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران- نیز در این نشست اظهار کرد: انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، از ۱۵ سال پیش در کنار متافو قرار گرفته است. در سالهای ابتدایی متافو با دو سالن آغاز شد اما اکنون بزرگترین نمایشگاه متالورژی خاورمیانه است؛ سهم عمده نمایشگاه متافو به صنعت آهن و فولاد برمیگردد و به لحاظ آماری سال گذشته ۹۳ شرکت آهن و فولاد در نمایشگاه حضور داشت و امسال با رشد ۲۰ درصدی از سنگ آهن تا محصول نهایی و شرکتهای بازرگانی و تهیه مواداولیه و توسعه صادرات رسیده است.
وی ادامه داد: سال گذشته، صنعت فولاد بالغ بر هشت میلیارد دلار برای کشور ارزآوری به همراه داشته است؛ این صنعت در کنار صنایعی همچون نفت، گاز و پتروشیمی نیاز کشور به ارز را تامین میکند، فضاهای مختلف برای توسعه آن بایستی در نظر گرفته شود که نمایشگاه متافو یکی از همین فضاهاست که بسیار به این صنعت کمک کرده است. متافو در راستای توسعه صادرات و تامین مواداولیه برای صنعت فولاد نقش مهمی داشته است. کارکرد متافو علاوه بر بحث تکنولوژی بیشتر به تامین مواداولیه و توسعه صادرات برمیگردد.
یعقوبی وجه تمایز نمایشگاه متافو نسبت به سایر نمایشگاههای مشابه را اینگونه دانسته که در این نمایشگاه معمولاً تمام تشکلهای مربوط به صنعت فولاد حضور دارند؛ بنابراین متافو بدون اینکه تبلیغ مستقیمی داشته باشد در بین صنعتگران فولاد جا افتاده است؛ ضمن اینکه حضور فعال بخش خصوصی صنعت فولاد بسیار حائز اهمیت است اما در سایر نمایشگاهها بیشتر شرکتهای خصولتی حضور دارند.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ضمن یادآوری اینکه دو تا سه سال به سازمان توسعه تجارت و نمایشگاه بینالمللی و وزارت صنعت، معدن تجارت درخواست دادهایم که ترتیبی اتخاذ دهند تا تمام سالن نمایشگاهها در اختیار متافو قرار گیرد، سال گذشته این قول داده شد اما امسال شاهد هستیم این قول عملی نشده و نمایشگاهی غیرمرتبط با متالورژی در کنار متافو قرار گرفته و بدین ترتیب حدود ۴۰۰ شرکت و بعضاً شرکتهای بزرگ بیرون ماندهاند که کوچکترین آنها ۲۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور خواهند داشت.
انتهای پیام