اقتصاد ۲۴- شاخص کل بورس تهران در پایان هفته اخیر یعنی چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ روی عدد ۲ میلیون و ۱۴۶ هزار واحدی بود و در پایان این هفته یعنی چهارشنبه ۳۰ آبان ماه به عدد ۲ میلیون و ۲۵۷ هزار واحدی رسید و در مجموع افزایش ۵.۱ درصدی را ثبت کرد.
همچنین شاخص کل هم وزن نیز روز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ عدد ۶۹۱ هزار و ۸۱۱ واحدی را به خود دید و در پایان هفته گذشته نیز به عدد ۷۱۹ هزارو ۸۲۶ واحد رسید و به صورت میانگین رشد ۴ درصدی را ثبت کرد.
بهمن فلاح، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس درخصوص شرایط بازار اظهار کرد: «در هفتهای که گذشت، شاهد رشد چشمگیر ارزش و حجم معاملات در بازار بورس بودیم. میانگین ارزش معاملات بعد از مدتها به بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان در پنج روز کاری گذشته رسید. این روند افزایشی همراه با وعدههای اقتصادی که از سوی تیم اقتصادی دولت اعلام شده، انتظارات مثبتی را برای روز شنبه سوم آذر ایجاد کرده است.»
وی در پاسخ به سوالی درخصوص چه عواملی در رشد بازار موثر بوده گفت: «یکی از عوامل مهم، وعده کاهش نرخ بهره و افزایش نرخ دلار در سامانه نیما است. علاوه بر این، حذف قیمتگذاری دستوری که زمزمههای آن، خصوصاً در صنعت خودرو آغاز شده، نقش اساسی دارد. این تغییرات به طور بالقوه میتواند تاثیر مثبتی بر بازار بگذارد.»
فلاح توضیح داد: «برداشتن گامهای عملیاتی برای حذف قیمتگذاری دستوری، بهویژه در صنعت خودرو، میتواند وضعیت ابزارهای قیمتگذاری در بورس کالا را بهبود بخشد. این تغییر میتواند به عرضه خودرو در بورس و کشف قیمت محصولات بر اساس مذاکره بین عرضهکننده و خریدار منجر شود. با اجرای این تغییرات، صنایع بیشتری میتوانند از قیمتگذاری دستوری رهایی یابند.»
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: «شرکتهایی که به دلیل قیمتگذاری دستوری با حاشیه سود منفی مواجه بودند، میتوانند از این تغییرات بهرهمند شوند. این امر میتواند به بهبود وضعیت مالی آنها و بازگشت سهامداران ناراضی کمک کند، همچنین میتواند بازگشت اقبال به بازار را تقویت نماید.»
فلاح در پیش بینی معاملات گفت: «با ادامه اجرای سیاستهای اعلام شده و بهبود شرایط اقتصادی، احتمالاً بورس شرایط بهتری را تجربه خواهد کرد.»
منبع: نبض بازار
source