سازمان امور مالیاتی از شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در استان فارس خبر داد.

به گزارش ایسنا، همزمان با هوشمندسازی و بهبود نظام مالیاتی در دولت سیزدهم موارد قابل توجهی از فرارهای مالیاتی کشف شد. از اجاره کارت بانکی گرفته تا فعالیت تجاری با حساب همسر، افراد خانواده یا منشی، تنها بخشی از اقدامات قانون‌گریزان برای پرداخت نکردن مالیات حقه خود بوده است.

ارقام عجیب و غریب از فرارهای مالیاتی طی دو سال و نیم

از طرف دیگر فرارهای مالیاتی با ارقام عجیب و غریب طی حدود دو و نیم سال اخیر کشف شده است. شناسایی ۱۰۰ پرونده با فرار مالیاتی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی در خراسان رضوی، فرار مالیاتی ۵۰۰ میلیارد تومانی یک تولیدکننده معروف فرآورده‌های گوشتی در استان البرز، فرار مالیاتی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی یک برند معروف لوازم خانگی در خوزستان و فرار مالیاتی ۴۲۸ میلیارد تومانی از یک آهن‌فروشی و ۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی برای یک طلافروشی در استان مرکزی، تنها بخشی از تخلفاتی بود که شاید برای سال‌ها مخفی مانده بود.

به تازگی نیز سازمان امور مالیاتی از شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در استان فارس خبر داده است.

آن‌طور که شاهین مستوفی ـ سرپرست مرکز بازرسی سازمان امور مالیاتی اعلام کرده در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (۱۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده که با توجه به اجرای بازرسی‌های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۱ بالغ بر ۸۶۰ میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.

شخص مذکور صرفا مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ ابراز کرده که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مودی در موعد مقرر قانونی، در حال انجام است.

سامانه مودیان و برخورد با دانه درشت‌ها

دولت سیزدهم با ایجاد سامانه مودیان تصمیم گرفت به تخلفات دانه درشت‌ها در عدم پرداخت مالیات پایان دهد. بر اساس قانون، همه مشاغل باید به سامانه مودیان و قانون پایانه‌های فروشگاهی متصل شوند و از طریق این سامانه هرگونه خرید و فروش را ثبت کنند که منجر به شفافیت در همه بازارها می‌شود. اصنافی که به این سامانه متصل شوند باید برای هر خرید و فروشی صورتحساب الکترونیکی صادر کنند.

پاداش به سوت‌زن‌های مالیاتی

با ابلاغ دستورالعمل سوت‌زنی، شهروندان می‌توانند فساد و فرار مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی گزارش دهند و در صورتی که اطلاعات هویتی خود را در اختیار سازمان قرار داده و گزارش آنها نیز موثق باشد، پاداشی از محل درآمدی که سازمان مالیاتی از این موضوع کسب می‌کند، دریافت خواهند کرد.

در سال جاری دولت و مجلس، دو هدف عمده را در تبصره بند «ج» تبصره ۶ قانون  بودجه سال ۱۴۰۳ دنبال می‌کنند که یکی ایجاد عدالت مالیاتی و دیگری حمایت از رقابت اقتصادی است

بنا به گفته رییس کل سازمان امور مالیاتی، تمرکز دولت مالیات گرفتن از دانه‌درشت‌هاست. دانه‌درشت‌ها همان‌ها هستند که از گردش مالی بسیار بالایی برخوردارند، یعنی دهک‌های بالا و صدک‌های بالای درآمدی.  از آن طرف قاطبه مردم که شاید درآمدهای خیلی بالایی نداشته باشند، نباید در تیررس نظام مالیاتی باشد و نظام مالیاتی بر گرده آنها سنگینی کند.

محمدهادی سبحانیان با طرح این پرسش که آیا در کشوری سرشار از منابع نفتی ایران هم مردم باید مالیات بپردازند، گفت: اگر کشور را به خانواده‌ مثال کنیم، اعضای خانواده می‌تواند کار کند و از محل کار  درآمدی کسب کند برای خرج امورات جاری، آموزش، سلامت و تفریح؛ یا می‌توانند اگر ثروتی بهشان رسیده را خرج امورات جاری کنند. اما آیا عقل سلیم حکم می‌کند برای مخارج جاری زندگی، ثروتمان را بفروشیم و هزینه کنیم یا از محل درآمد جاری، بخواهیم هزینه جاری را پرداخت کنیم؟

وی ادامه داد: عقل سلیم حکم می‌کند که به اندازه درآمدمان هزینه‌هایمان را پوشش دهیم و فرش زیر پای خود را برای خورد و خوراک نفروشیم. چون اولا آن ثروت تمام می‌شود، در حالی که هزینه‌های زندگی چه بسا رو به افزایش باشد. بنابراین نباید از ثروت خودمان برای مخارج جاری استفاده کنیم، بلکه این ثروت باید صرف افزایش دارایی یا ارث برای فرزندانمان شود.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir